Cresterea traficului pe aeroportul Otopeni, de bun augur pentru Autonom

aeroport_Otopeni

De cand aeroportul bucurestean “Baneasa” a fost inchis publicului larg si rezervat exclusiv zborurilor business, iar cursele low-cost – cele mai cautate, de altfel – au fost stramutate pe “Henri Coanda” Otopeni, a crescut nu doar traficul aerian, ci si activitatea companiilor din zona. Printre acestea se numara si Autonom Rent a Car, care opereaza un birou de inchirieri masini chiar in incinta aeroportului “Henri Coanda” Otopeni (ca, de altfel, in toate aeroporturile din tara), la terminalul de sosiri internationale, in zona destinata companiilor de rent a car din aeroport.

Marius Ștefan, managerul Autonom Rent-a-Car, a declarat, pentru un articol publicat de Capital: „A crescut mult cererea. Am extins programul oficiului din Otopeni, am dublat personalul și suntem mulțumiți că putem oferi servicii de calitate, având în vedere că Henri Coandă are dotări similare cu ale oricărui aeroport occidental“.

Totodata, cresterea cu circa 50% a traficului aerian a propulsat aeroportul de pe locul 76 in clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi europene, in 2011, pana spre pozitia 55, ceea ce ne da sperante ca, nu peste foarte mult timp, ar putea intra in top 50. “Cel mai mare număr de pasageri a fost raportat în august (806.000, adică în medie 26.000 pe zi, aproximativ dublu față de cel înregistrat în Gara de Nord în aceeași unitate de timp)”, noteaza Capital.ro. Conform previziunilor, traficul de pe aeroportul Otopeni ar urma sa depaseasca “10 milioane de călători în 2014, 12 milioane în 2016 şi circa 15 milioane în 2020”.

Pentru a face fata cresterii majore a numarului de calatori, autoritatile au investit peste o sută de milioane de euro în ultimii ani, iar planul de dezvoltare include “realizarea unui nou terminal, a unei platforme multimodale cargo şi a unui parc tehnologic high-tech pentru activităţile conexe transportului aerian”.