Cursa caritabila 100 for Children, la a patra editie

Sambata, 27 mai 2017, a avut loc a patra editie a Ultramaratonului 100 for Children – eveniment cunoscut in randul iubitorilor de miscare si de fapte bune deopotriva.

Sub sloganul ”Bucuria de a darui, cursa si-a propus sa contribuie la strangerea fondurilor necesare pentru finalizarea Centrului Social din Vălenii de Munte. Constructia a inceput in 2013, la initiativa Asociației ProVita, si va oferi cazare si masa copiilor din tabara de la Valea Plopului pe durata studiilor de liceu.

Desi denumit ultramaraton, crosul caritabil este non-competitiv, singura conditie de participare pentru alergatori fiind distanta de 100 km, ce trebuie parcursa intr-o singura zi, respectiv in 13 ore. Cursa s-a desfasurat pe traseul Valea Screzii – Centrul Social din Valenii de Munte si a inclus trei probe:

  1. Stafeta echipa 5 participanti x 20 km
  2. Stafeta echipa 2 participanti x 50 km
  3. Individual – participant ce va parcurge singur intreaga distanta de 100 km.

Ca si in anii 2015 si 2016, am avut si de data aceasta reprezentanti la linia de start. Tarquinius Stamate si Florin Podoleanu au alergat in stafeta, cate 50 km fiecare, iar Adrian Papuc a parcurs singur intreaga distanta de 100 km, ca de obicei.

„Am terminat cea mai lunga alergare a mea: 52 km la Ultramaratonul Valea Plopului. 8:07. De mult imi doream acest lucru. De acum ma pot numi ultramaratonist. Muschii si articulatiile se supun vointei”, a declarat Tarquinius Stamate, directorul agentiei Autonom din Iasi, la finalul cursei.

“Alergarea de la Valea Plopului reprezinta o bucurie si o implinire a unui ideal, acela de a ajuta neconditionat o comunitate care a hotarat sa se implice in imbunatatirea vietilor celor mai putini favorizati de soarta. Lumina din ochii copiilor, imbratisarile de la final, caldura voluntarilor de pe traseu m-au ajutat de fiecare data sa depasesc bariele mentale si fizice aferente unei alergari de 100 de km”, a mentionat si colegul Adrian Papuc, coordonator vanzari Autonom.

Unii dintre cei 76 de participanti au trecut linia de finish insotiti de copii – un moment emotionant pentru alergatori. Si nu doar datorita satisfactiei de a-si depasi propriile limite, ci si pentru ca reusita lor comuna contribuie la implinirea unui vis, pentru copiii de la Valea Plopului.

Fiecare alergator este si fundraiser pe platforma Galantom, avand astfel prilejul de a atrage donatii pentru finalizarea centrului social din Valenii de Munte. Daca doriti sa contribuiti si voi la aceasta cauza, va puteti sustine alergatorul preferat aici.

Sursa foto: Radu Cristi