Performanta prin lectura

Dupa cum stiti deja, noua, autonomilor, ne place sa citim, motiv pentru care le recomandam tuturor cartile care pe noi inspira, ne motiveaza, ne ajuta sa intelegem mai bine lumea afacerilor si ne dau idei.

Si cum cei peste 175 de colegi din cele 38 de centre Autonom de inchirieri, in 25 de orase, tin permanent legatura cu clientii nostri, construind, impreuna, succesul national al companiei, consideram ca este esential sa avem o baza comuna de cunostinte, sa descoperim acele principii de afaceri care ne pot fi de folos si sa le implementam impreuna. De aceea fiecare membru al echipei Autonom Rent a Car are misiunea de a citi cel putin o carte de business pe luna. 🙂

De ce citim?
Daca va intrebati cum a ajuns Autonom, in doar cativa ani, de la cele cateva masini din Piatra Neamt la statutul de lider national al pietei de inchirieri auto, cu o flota de peste 2000 de masini si o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro, sa stiti ca reusita se datoreaza, incontestabil, si lecturii: “Cheia succesului a fost chiar lectura, pentru ca din carti aflam cum se misca, de fapt, lumea”, considera Marius Stefan, manager Autonom Rent a Car, care a deprins obiceiul de a citi din copilarie, in familie.

Ce parere au colegii nostri despre lectura ca sarcina de serviciu?

„La inceput mi s-a parut ciudat… dupa care a inceput sa-mi placa si in momentul asta o fac pentru ca vreau sa citesc”, spune Mihai Nicolescu, Key Account Manager.
„E o mare bucurie sa pot sa citesc in timpul meu liber, cu atat mai mult cu cat pentru serviciu am nevoie sa citesc”, afirma Adrian Papuc, coordonator vanzari.

“Reteta” succesului prin lectura n-am descoperit-o noi, desigur, ci este deja consacrata in randul multor antreprenori cunoscuti la nivel mondial. Warren Buffett si Charlie Munger, de pilda, sunt deja varstnici, dar nu renunta la citit. Mai mult, si implicarea in societate este tot o consecinta a educatiei continue, zicem noi. Voi ce parere aveti?