Sa prevenim impreuna abandonul scolar! „100 for Children”

Chiar in ajunul Zilei Internationale a Copilului, noi date comunicate de Institutul National de Statistica ne aminteau ca, in Romania, avem 3,64 milioane de copii de varsta scolara; din acestia insa, 27,8% au abandonat studiile – unul dintre cele mai ridicate niveluri din Europa, mai ales in mediul rural. Cauzele? Aceleasi dintotdeauna: saracia ingreuneaza multora accesul la cursuri, iar educatia precara, la randul ei, perpetueaza saracia de la o generatie la alta. Un cerc vicios din care nu putem iesi decat daca contribuim cu totii.

100Children

Cum ne implicam? Un exemplu este evenimentul “100 for Children”, un cros caritabil, non-competitiv, un ultramaraton de 100 km pe soseaua dintre Bucuresti si Valea Plopului. Intregul traseu se parcurge intr-o singura zi (individual sau in echipa, la stafeta), iar timpul maxim estimat pentru parcurgerea intregii distante este de 12 ore.

Pentru al treilea an consecutiv, sambata, 4 iunie a.c., zeci de oameni au alergat, in ciuda ploii, cu un scop altruist comun: acela de a strange fondurile necesare pentru construirea Centrului Social din Valenii de Munte, unde sute de copii din tabara de la Valea Plopului vor putea locui pe durata cursurilor de liceu, astfel incat sa nu mai fie necesara naveta zilnica. Povestea acelor copii si a parintelui Tanase, fondator al Asociatiei Pro Vita si tata pentru 328 de minori, o puteti afla de aici.

13346907_629981557149240_8737712923475717210_n

Printre alergatorii de sambata s-au numarat si cinci colegi de-ai nostri: Florin Podoleanu si Adrian Papuc din departamentul de vanzari, Tarquinius Stamate – managerul agentiei Autonom Iasi, precum si Marius si Dan Stefan, managerii Autonom. Dupa cum stiti, am avut si in 2015 reprezentanti in cursa si intentionam sa sprijinim in continuare acest proiect.

Vestea buna este ca, indiferent daca alergam sau nu, toti putem contribui la o educatie mai buna pentru copiii din medii defavorizate. Participantii la cursa sunt si fundraiseri, iar cei care doresc sa-i sustina in aceasta misiune pot face donatii accesand pagina proiectului si selectandu-si preferatul.

Asadar, daca vreti sa fiti si voi parte din aceasta initiativa pentru educatie, sa incurajati sportul si implicarea civica, va invitam sa donati. A treia editie “100 for Children” a reusit sa adune haine, jucarii si o suma de aproape 90.000 lei, iar donatiile continua. Va multumim!