0

Teach for Romania: Miscarea pentru Performanta in Educatie

teach4Vineri, 3 iunie 2016, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, a avut loc conferinta „Impactul nostru in educatie”, prilej cu care s-a lansat Miscarea pentru Performanta in Educatie. Moderator al conferintei a fost chiar Marius Stefan, fondator si manager Autonom, precum si membru Advisory Board in cadrul Teach for Romania – organizatie pe care o sustinem cu bucurie si mandrie deoarece avem, dupa cum veti vedea, o sumedenie de motive 🙂

Teach for Romania face parte din reteaua globala pentru educatie Teach for All, avand ca scop sa asigure fiecarui copil acces la educatie de calitate. Lansat in 1990, in SUA, de catre Teach for America, programul coopteaza absolventi de top, care nu ar fi luat in considerare o cariera de profesor. Modelul functioneaza cu succes de doua decenii, in 32 de tari, pe cinci continente, iar in Romania a implinit deja doi ani; in acest timp au fost instruiti 38 de profesori, din peste 30 de scoli, in 11 judete din tara, influentand pozitiv educatia a peste 4500 de copii. Anul acesta vor fi recrutati alti 45 de profesori. Iar acesta este doar inceputul!

Educatia – sansa la un viitor mai bun
Cum calitatea procesului educational incepe cu pregatirea cadrelor didactice, Teach for All a creat si implementat un model riguros de selectie, perfectionare si evaluare a cadrelor didatice, bazat pe performanta. Tineri absolventi de la universitati de prestigiu sunt recrutati dupa criterii exigente si pregatiti sa urce la catedra printr-un program intens de pedagogie si leadership; apoi, sunt integrati sa predea, pentru doi ani, in scoli din zone sarace, unde se resimte cel mai acut lipsa accesului la educatie. Astfel, profesorii devin agenti de schimbare, contribuie activ la (trans)formarea copiilor din comunitate si implicarea lor produce un impact vizibil in societate, extrem de valoros pe termen lung. Foarte important este faptul ca, pe langa cunostintele de profil, in acest model educational se pune accent pe entuziasm, dedicare si abilitati de leadership – adica intocmai acele calitati care, odata insuflate copiilor, pot schimba vieti si muta munti din loc.

Pe tot parcursul acestui proces, dascalii beneficiaza de sprijin si mentorat din partea organizatiei, au acces la resurse pentru o dezvoltare profesionala continua si fac parte dintr-un sistem competitiv de evaluare a performantei, bifand astfel toate premisele pentru o cariera de succes in educatie sau domenii conexe.

Vestea buna este ca si organizatiile guvernamentale s-au aratat receptive la acest proiect si doresc sa-l sustina. Premierul Dacian Ciolos, prezent la conferinta „Impactul nostru in educatie”, a declarat ca intentioneaza sa extinda programul Teach for Romania la nivel national: „Suntem in curs de a pregati un program finantat de fonduri europene la care sa aplice atat scoli din mediul rural, cat si organizatii non-guvernamentale si care sa poata finanta burse, actiuni de mentorat pentru profesori astfel incat experienta Teach for Romania sa poata fi extinsa”.

In materialul video de mai jos puteti urmari, de la minutul 12:30, declaratia lui Marius Stefan, CEO Autonom, iar in continuare, discursul premierului Ciolos:

Mai multe informatii despre conferinta puteti citi pe site-ul teachforromania.org.

teach2

Miscarea pentru Performanta in Educatie abia si-a plantat semintele si, chiar daca semnele sunt imbucuratoare, este nevoie de multa munca si efort colectiv pana sa culegem impreuna roadele. Pentru a vedea cat mai curand rezultatele scontate, va invitam si pe voi sa va alaturati cauzei. Va puteti implica fie devenind profesori sau voluntari Teach for Romania, fie prin donatii. Click aici sa aflati mai multe!

Schimbarea suntem noi toti. Haideti, asadar, sa cream impreuna realitatea pe care ne-o dorim in comunitate, sa le oferim copiilor sansa la un viitor mai bun!

In categoria: Evenimente, Info utile Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Din aceeasi categorie

Promovati

Comentati

Submit Comment

© 2022 Autonom Rent A Car Blog. Toate Drepturile Rezervate.