5 editii Transmaraton cu Autonom

Oare daca alergam in intampinarea unui vis, reusim sa-l atingem mai repede? Aceasta este ideea de la care a plecat, acum cinci ani, initiativa caritabila si sportiva Transmaraton – un maraton al faptelor bune, pe care il sustinem si noi cu drag, editie de editie.

In fiecare an, sute de alergatori aleg sa participe la o competitie care, pe langa miscare si compania altor sportivi, le ofera si satisfactia de a-si aduce contributia la o cauza sociala. Acolo, pe culmile Transfagarasanului, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, se alearga zeci de km, se definesc caractere si se scriu povesti de viata. Fiecare sportiv participant este fundraiser si ambasador pentru una dintre cele trei cauze propuse de organizatori. Astfel, in cinci editii Transmaraton, s-au strans donatii in valoare totala de peste 500.000 de lei, toate fondurile obtinute fiind utilizate pentru sustinerea cauzelor respective.

Anul acesta, cei peste 135 de participanti care au luat startul la cursele de semimaraton, maraton sau ultramaraton au alergat pentru Scoala de Valori, Padurea Copiilor si Hospice Romania, reusind sa atraga peste 735 de donatii, in cuantum total de 65.000 lei. Iata cateva informatii despre cele trei cauze:

  • Padurea Copiilor – program de mediu cu o componenta puternic educationala ce isi propune cresterea de paduri si dezvoltare de comunitati;
  • Scoala de Valori, cu proiectul “Exceptionalii”, prin care sustine dezvoltarea adolescentilor cu potential;
  • Hospice Romania – cu programul de ingrijire medicala gratuita pentru copii si adulti cu boli incurabile.

Ne-am alaturat proiectului si noi, autonomii, sustinand echipa Scoala de Valori. Si, ca sa mearga lucrurile ca pe roate, le-am pus la dispozitie si masinile necesare pentru logistica.

14372415_1210667412323489_3819871728704605522_o

Ii felicitam pe toti participantii la Transmaraton nu doar pentru succesul sportiv, ci si pentru altruismul cu care s-au implicat pentru a schimba in bine viata altora. Iata, asadar, dovada ca putem alerga (la propriu) impreuna spre indeplinirea unui vis, ajutandu-l sa devina realitate!

Mai multe informatii despre proiect si cauzele sustinute sunt disponibile pe site-ul www.transmaraton.org