Anina Pirvu, gazda voastra Autonom pe litoral

Dragii nostri, acesta este primul dintr-o serie de articole despre oamenii din echipa Autonom. Cei care va intampina cu zambetul pe buze, se asigura ca aveti masina bine echipata inainte de a pleca la drum si va sar in ajutor la nevoie in timpul calatoriei. Cei care au construit, in numai cativa ani, reteaua nationala Autonom Rent a Car, adica 36 de centre de inchirieri masini in 23 de orase ale tarii. Si cei care va dau motive sa reveniti in agentiile noastre. Azi va invitam s-o cunoasteti pe Anina Pirvu, directorul agentiilor Autonom Rent a Car din Constanta si Tulcea.

anina_pirvu

Avand experienta in domeniul bancar si in asigurari, Anina n-avea, initial, nimic in comun cu inchirierile auto. De cand s-a deschis agentia Autonom Constanta, in mai 2006, Anina a fost nucleul in jurul caruia s-au format atat echipa, cat si o clientela fidela. Agentia si-a imbunatatit si extins serviciile, a crescut performantele si a ridicat constant stacheta. Acum, Anina supervizeaza si activitatea centrului de inchirieri Autonom din Aeroportul International “Mihail Kogalniceanu” Constanta, pentru a servi turistii sositi din tara (Timisoara, Bucuresti, Craiova, Cluj) sau din strainatate (Pisa, Milano, Paris, Strasbourg, Nurnberg, Frankfurt, Berlin), iar din august 2011 conduce si noua agentie din Tulcea. In total, o echipa de 15 oameni si un parc auto de 114 masini. De 6 ani, munceste zi-lumina cu acelasi entuziasm de la inceput. Secretul ei? Va lasam sa-l descoperiti in randurile de mai jos.

“In 2006 am intalnit doi oameni foarte tineri care mi-au vorbit despre o afacere ca despre un vis”, isi aminteste Anina. “Pofta cu care vorbeau despre visul lor m-a uluit si continua sa ma uluiasca”.

Anii au trecut, dar entuziasmul nu i-a secat. In timpul sezonului estival, cand se inregistreaza si cele mai multe solicitari de inchirieri auto, e agitatie mare in agentie. Fiecare zi e altfel, fiecare an e altfel. Tocmai aceasta adrenalina si incrancenare permanenta o tin mereu in miscare. Munca ei? “O combinatie intre neputinta si adrenalina. Incerc sa dau permanent 100%. Stiu ca pot, ma enervez cand nu-mi iese, dar nici nu renunt!”

Are o echipa tanara, despre care vorbeste cu mandrie. Cel mai vechi angajat, din 2010, este Marian Simion, sef departament logistica. “Un copil extraordinar. La 2 saptamani dupa ce l-am angajat, am avut un sentiment de implinire. Are idei, are energie. Chiar intelege afacerea rent a car, stie ce implica.”

Cum e relatia cu subalternii? “Acord multa incredere oamenilor, dar uneori nu stiu cum sa-i responsabilizez. Nu i-am penalizat niciodata cand au gresit. Sunt constienta insa ca ma considera rea fiindca un agent nou mi-a zis: “De ce ma intreaba mereu colegii cum ma inteleg cu sefa?” (zambeste).

Colegii ei – directori ai altor agentii Autonom din tara – “zic ca sunt angajatul model, dar n-ar vrea sa fie toti angajatii la fel.” (rade). “Sunt mandra de Autonom fiindca stiu ca am de ce. Imi place atat de mult Autonom si iubesc asa de tare ce am facut pana acum!” Atat de tare incat refuza sa-si ia concediu fiindca nu stie cum sa-si ocupe timpul acela, tot la munca ii sta gandul. Anul trecut managerii generali i-au dat un “ultimatum” ca sa-si ia concediu. N-a “rezistat” decat trei zile.

Cand nu este director de agentie Autonom, Anina este mama unui baietel de 11 ani. Un copil caruia i-a insuflat pasiunea pentru lectura, care canta la chitara si este premiat la concursuri de muzica folk. “Daca ajung acasa pe lumina, ma intreaba: “Mai pleci?”.

Cu ce argumente ar convinge Anina un strain sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc si/sau in delta?
“As invita strainii sa ne viziteze litoralul ca sa ne cunoasca tara cu adevarat: da, exista plaje cu ape mai limpezi si mai albastre, statiuni mai luxoase, poate si servicii turistice mai bune. Dar numai la noi pot vedea Dunarea si marea ingemanandu-se intr-una din cele mai frumoase delte din lume, o rezervatie naturala unica, numai aici mai pot vedea obiceiuri vechi de secole si doar la noi coexista, intr-un melanj pestrit, dar fermecator, atatea etnii (turci si tatari, evrei si armeni, bulgari si lipoveni), biserici ortodoxe si geamii, ruine grecesti si romane, castre si pesteri, munti, dealuri, campii, plaje si lagune.”

Daca vreti sa o cunoasteti personal pe Anina si echipa noastra din Constanta, va invitam sa ne vizitati. Marea Neagra si Autonom Rent a Car va asteapta 🙂