“E mai placut sa ai succes in tara in care te-ai nascut”

DanStefan2

Nu este foarte pasionat de masini, dar adora sa construiasca afaceri scalabile care vizeaza direct lipsurile existente pe piata. Asa se prezinta Dan Stefan, unul dintre managerii Autonom, intr-un interviu acordat recent publicatiei Business24.ro.

A ales sa faca afaceri in Romania pentru ca “o piata in dezvoltare precum cea din Romania prezinta mult mai multe oportunitati antreprenoriale decat una matura precum cele din Europa de Vest. Este mult mai greu sa construiesti un business scalabil cu actionariat privat intr-o piata dezvoltata si foarte concurentiala. Un motiv in plus pentru care am ales Romania este ca e o piata emergenta cu care aveam deja multe lucruri in comun (limba, experienta, antecedente antreprenoriale in familie), dar si pentru ca e de obicei mai placut sa ai succes in tara in care te-ai nascut”, declara Dan.

Desi piata de inchirieri masini din Romania este inca tanara, in dezvoltare, cu un grad de penetrare redus, creste constant. Astfel, in numai cativa ani, compania pe care o conduce a ajuns lider national pe piata de inchirieri auto si se mentine detasat, avand singura retea cu acoperire in toata tara, cu 36 de agentii proprii in 23 de orase, 150 de angajati si o flota de peste 1400 de masini. Cifra de afaceri pe 2012 va depasi 8 milioane de euro. In plus, Autonom Rent a Car ocupa o pozitie avantajoasa si unica in Europa: “din ce stim, este singura companie cu un brand local care domina piata locala de inchirieri masini”.

Despre alegeri in cariera, planuri pentru 2013 si succes in afaceri, dar si ce le recomanda celor care lanseaza o afacere de familie aflati din articolul integral, pe Business24.ro.