Paza buna si implicarea autonoma trec primejdia rea

De curand, echipa Autonom Rent a Car din Galati a participat la o misiune speciala: un exercitiu tactic de cooperare internationala privind interventia in caz de cutremur.

Organizat de RRA (Romanian Rescue Association) intr-o hala dezafectata din Galati, exercitiul se inscrie intr-o serie de sesiuni de antrenament ale Retelei Nonguvernamentale Balcanice pentru Raspuns in Situatii de Urgenta (BERN). Scenariul a fost unul cat se poate de complex: un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter in zona Vrancea, urmat de incendii si furturi, toate necesitand operatiuni de salvare a victimelor blocate la inaltime si extragere de sub daramaturi, dar si arestarea unor hoti oportunisti. Bilantul? “15 victime, pompieri, NAK, RRA – in total 62 de persoane” au participat la aceasta misiune, a declarat Radu Murea, presedintele RRA.

6

In actiune s-au implicat atat autoritati locale (Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, Politia Locala, Politia Rutiera, Serviciul Judetean de Descarcerare si echipe de alpinisti utilitari, cu pregatire tip salvamont), cat si echipaje specializate de peste hotare, respectiv NAK SAR (Turcia), Dog Rescue Germany si Nilufer Arama Kurtarma Bursa. Si, fiindca in situatii critice autonomia este esentiala, am contribuit si noi, prin intermediul colegului nostru Constantin Nistor (foto dreapta), directorul agentiilor Autonom Rent a Car din Galati si Braila si membru voluntar in cadrul RRA Rescue.

Din dorinta de a-si ajuta semenii in caz de calamitati si, totodata, pasionat de astfel de activitati, Tony, asa cum ii spun colegii, a schimbat pentru doua zile sacoul de birou cu echipamentul specific RRA si s-a alaturat exercitiului.

De ce ne-am implicat in aceasta actiune? Cum valorile Autonom se intrepatrund cu cele ale organizatiei RRA Rescue, in luna martie 2014 am decis sa asiguram deplasarea membrilor RRA la diverse aplicatii si sesiuni de antrenament de cautare si salvare a victimelor in urma dezastrelor naturale. Si fiindca paza buna trece primejdia rea, vom continua sa sustinem astfel de evenimente care promoveaza ajutorarea, suportul si interventiile pentru siguranta noastra, a tuturor.

Mai multe despre exercitiul din Galati va lasam sa descoperiti din materialul video de mai jos:

Sursa: Vox TV Regional