Raliul Deltei revine in viteza!

Dragi calatori autonomi, va propunem astazi o destinatie dobrogeana pe gustul celor pasionati de motoare turate, cai-putere si multa, multa adrenalina! Mai pe scurt, este vorba de un eveniment de mare anvergura in sportul national pe patru roti: Raliul Deltei, reorganizat incepand cu 2013, dupa o pauza de 20 de ani. Acum poarta numele de Danube Delta Rally®, de altfel primul raliu marca inregistrata din Romania. Aviz amatorilor: intre 29 si 31 mai agenda e ocupata, se anunta un raliu pe cinste, concerte, excursii, petreceri si multe alte distractii.

1000027_694334060597047_966174733_n
Teste 2014 – Danube Delta Rally®. Sursa foto: Pagina de Facebook – Raliul Deltei

Danube Delta Rally®, desemnat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) cel mai bun raliu din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013, se aproprie cu pasi hotarati de cea de-a 15-a sa editie, programata intre 29 si 31 mai 2014. Una dintre cele mai importante competitii automobilistice sportive romanesti – Danube Delta Rally® a fost reluata din 2013 dupa o pauza de 20 de ani, asa ca organizatorii si-au dat toata silinta ca traseul de raliu pentru viitoarea editie sa fie impecabil, motiv pentru care au invitat spre testarea sa, inca din luna ianuarie, profesionisti de top ai sportului pe patru roti. Simone Campedelli, multiplu  campion  al Italiei, a declarat, in urma participarii sale la testele de pe probele Eoliene si Babadag, ca traseul se preteaza unei etape de campionat mondial de raliu. Desi traseul l-a incantat si pe juniorul Napoca Rally Academy (NRA), Simone Tempestini, organizatorii vor demara, in perioada imediat urmatoare, lucrari de reabilitare a intregului traseu, astfel incat, la sfarsitul primaverii, sa avem parte de un raliu pe cinste la margine de Delta. Cine a readus nu doar la viata Raliul Deltei, ci si in atentia participantilor si publicului internationali? Nimeni altul decat Mihai Tanase, presedintele Clubului Sportiv Nautic Motorsport, care ne pregateste pentru sfarsitul lui mai o competitie sportiva la superlativ si, concomitent, evenimente pentru public care mai de care mai tentante.

Editia din acest an candideaza la European Rally Trophy, acordat de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) si va cuprinde 14 probe speciale, desfasurate pe parcursul a 170 de kilometri. Organizatorii au prevazut in agenda competitiei si o serie de evenimente speciale, in scopul promovarii turistice a Deltei Dunarii. Se anunta concerte, petreceri, degustari de produse locale si alte surprize pe care nu doar impatimitii cailor putere ar regreta sa le rateze. 🙂

Danube Delta Rally® 2013. Via www.raliuldeltei.ro
Danube Delta Rally® 2013. Via www.raliuldeltei.ro

Ce spuneti, la sfarsit de mai, nu va imbie o minivacanta cu mireasma de salau umplut, cu potop de carasei prajiti, un crap la protap, niste midii in sos picant, o saramura de peste ca la mama ei acasa, pe fondul adrenalinei si cu linistea neobisnuita din orele in care vuietul motoarelor turate la maxim tace, dar le veti duce dorul? Haideti la Tulcea sa vedem lacul Razim, Cetatea Histria, Cetatea Greco-Romana Argamum, Cetatea Romana de la Halmyris, Cetatea Enisala, Insula Sacalin, muzeele municipiului, sa ne abatem pana la Jurilovca sau catre Delta si sa ii vedem in actiune pe cei mai buni soferi de raliu cu care, ca neam, ne mandrim? Si pe cele mai frumoase fete, evident, omniprezente la spectacolele automobilistice de anvergura.

Cum ajungeti in Tulcea? Cu masina, urmand caile principale Bucuresti (DN2) – Harsova (DN22A) – Tulcea, Galati (DN2B) – Braila (DN22) – Tulcea sau Constanta (DN22) – Tulcea. Cu trenul, vaporasul  sau chiar si cu avionul, prin prisma Aeroportului “Delta Dunarii” Tulcea sau a Aeroportului “Mihail Kogalniceanu” Constanta. In cazul in care nu aveti la indemana un autoturism, dar vreti sa va bucurati de maxima autonomie in calatoria voastra, echipa Autonom Rent-A-Car va sta la dispozitie pentru inchirieri auto la agentiile din Bucuresti, Galati, Constanta, Tulcea, cat si in oricare alt centru de inchiriere din cele 37, aflate in 24 de orase ale tarii. Sau puteti rezerva o masina online, completand acest formular de rezervari.

Raiul si Raliul Deltei va asteapta pe meleagurile Dunarii de Jos, unde sustin concomitent doua spectacole: unul al naturii, altul automobilistic. Ambele de exceptie.  Pe curand!

Surse informatii si foto: http://www.raliuldeltei.ro si pagina de facebook oficiala a Raliul Deltei – https://www.facebook.com/RaliulDeltei.